Hoe wordt je een professionele voetballer

Hoe wordt je een professionele voetballer


Nog steeds geinteresseerd of je een profvoetballer kunt worden ? Ik ga je tips geven om een stap verder te komen. Natuurlijk kan niet iedereen in de voeten treden van een professionele voetballer.

Begin vroeg met voetballen !

Het is handig als je vroeg begint met voetbal, een 9 jarige leeftijd vindt ik een goeie richtlijn. Zodat je zo snel mogelijk gescout kunt worden. Maar het betekent niet als jij later bent begonnen met voetbal dat jou kans verkeken is ! Er zijn spelers zoals : Douglas die pas op zijn 17 Jarige leeftijd ontdekt is door FC Twente.

Mis geen een training!

Probeer op zo veel mogelijke trainingen aanwezig te zijn! Elke training leer je wel iets. Ga ook geen smoesen bedenken om niet naar de training te gaan zoals : 'Het is slecht weer'. Als het echt echt slecht weer is en de training gaat ook niet door, dan raad ik je aan om thuis te trainen ! Er zijn genoeg video's op youtube die laten zien hoe je ook thuis kunt trainen voor techniek.

Doe ook aan fitness naast je voetbal !

Het is altijd handig als je lid bent van een sportschool. Je kunt dan op dagen dat je niet traint gewichten heffen, om wat meer spiermassa aan te komen. Dit zal je helpen om kleine blessures te voorkomen. Ook kun je HIIT (High-intensity interval training), dit zal je conditie een stuk verbeteren ! Zoek op google informatie hoe je je eigen HIIT schema kunt maken die bij jou past ! Goeie oefening voor snelle sprints en explosiviteit : De squat!

Werk hard in een voetbalwedstrijd !

Dit is misschien wel het belangrijkste van allemaal, hier zul je je moeten bewijzen. Ook al is het een vriendschappelijke wedstrijd, betekent niet dat je je best niet moet doen. Je weet nooit wie er naar jou kijkt ! Probeer veel aan de bal te komen, maar wees niet egoistisch ! Een scout ziet liever hoe goed jij de bal paast en veel communiceert met je team dan dat jij gaat pingelen en de bal uiteindelijk verliest. Natuurlijk kun je wel eens voor je eigen geluk gaan.

Oefenen Oefenen en nog eens Oefenen !

Als je ergens slecht in bent zoals bijv. Koppen ! Dan betekent dat niet dat je het ook niet hoeft te verbeteren. Dat is dan iets dat je net zo lang zal moeten oefenen tot dat je er goed in bent. En ook hiervoor heb je genoeg video's op youtube die laten zien hoe je dit het beste kunt doen ! We kennen vast allemaal wel Cristiano Ronaldo hij is een speler die toen hij klein was gewichten om zijn benen deed, om zijn schaar sneller te krijgen (natuurlijk is dit niet slim!) maar zo hoog van zijn motivatie dus om er goed in te zijn. En nu zie je hem als de duurste speler op de wereld.

Ga ook naar talentendagen/opendagen van allerlei professionele klubs in NL !

Zoek uit wanneer de talentendag of opendag is van een professionele klub in Nederland en ga er naar toe, en bewijs jezelf ! Dit zou een gouden stap zijn als je ook daad werkelijk wordt geselecteerd! Dit was mij gelukt en speel momenteel ook bij Feyenoord B1. Mijn tips zijn: Wees niet egoistisch, ga niet door het lint als iemand je tackeld, wees niet nerveus !

Ik wens je heel veel succes en hoop dat je wat aan mijn tips hebt!


Bronplazilla.com
Bekeken4861