5 basisvaardigheden voor voetbal

5 basisvaardigheden voor voetbal


Momenteel zit ik te kijken naar de wedstrijd Chelsea - Manchester United. Wat mij opvalt zijn een aantal basisvaardigheden die je goed bij deze wedstrijd kunt zien. Deze zal ik hieronder even uitlichten voor de lezers.

Positionering:

Het is net een strapje naar voren, naar achter, naar links of naar rechts wat een (belangrijk) verschil kan maken, Hierdoor kun je een lange bal goed controleren of je kunt hierdoor de vrije man worden. Het is ook mogelijk dat je hierdoor net jezelf als vrije man in een goede uitgangspositie, bij ontvangst van de bal, voor een schot op doel kan positioneren. Dit is echter ook belangrijk in verdedigend opzicht. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld je man zo vast zetten dat hij niet ingespeeld kan worden. Voor een lange bal is het ook belangrijk dat je goede positie kiest, zodat je een bal makkelijker weg kan koppen. En natuurlijk met goed kiezen kun je ook zorgen dat je tegenstander buitenspel komt te staan.

Inzet:

De basis voor elke voetballer is toch wel zijn inzet. Er zijn verschillende voetballers die hierdoor ver zijn gekomen. Een goed voorbeeld van dit moment is natuurlijk Dirk Kuijt. Een speler die altijd hard werkt en vecht tot hij erbij neervalt. Door hard te werken in het veld, net zoals met je echte werk, ben je vaak al belangrijk in het veld.

Aanname:

De bal aannemen kan soms best wel lastig zijn. Je ziet vaak dat bij veel voetballers een bal wegschiet bij de aanname of dat spelers de verkeerde kant opdraaien bij een aanname wat tot balverlies lijdt. Bij een aanname is het belangrijk dat je de bal als ware onder je lichaam krijgt, dit zorgt ervoor dat je minder kans heb dat de bal wegschiet. Het is ook belangrijk dat je bij je aanname probeert met je lichaam naar het veld toe te draaien, dit zodat vaak makkelijker is om de bal af te spelen of eventueel rond de zestienmeter te schieten.

teambelang:

Iets wat ook belangrijk is natuurlijk het teambelang. Voetbal is en blijft een teamsport. Ook al heb je de beste voetballer van de wereld in je gelederen. die kan ook niet alleen winnen. Als je Messi soms ziet, die werkt ook in belang van het team. Dus ondanks hoe goed je ook bent, speel in het belang van het team.

Inzicht:

Inzicht is ook wel kijken hoe je een bal moet inspelen en wanneer. ook hoe je moet lopen om als vrije man te komen heeft met inzicht te maken. Bij een bal die precies op het goede moment wordt gegeven kun je zorgen dat je medespeler alleen voor de goal komt. Wanneer je op tijd een gat in loopt kun je zorgen dat je wordt ingespeeld en op die manier een kans krijgt. In verdedigende situatie kun je juist zorgen dat je bal onderschept of een man buitenspel zet.


Bronplazilla.com
Bekeken8109